Welkom bij Foquest


Werkwijze

Een financiële planning geeft inzicht en overzicht

Wilt u weten waar u staat op financieel gebied? Foquest helpt u hier graag bij met behulp van vijf verschillende stappen. Samen zorgen we voor inzicht en overzicht wat vervolgens resulteert in financiële rust.

 

Stap 0 – Uw huiswerk

Voordat wij voor u aan de slag kunnen gaan, zult u de nodige gegevens moeten verzamelen. Aan de hand van deze lijst met aandachtspunten weet u precies wat u moet doen.

 

Stap 1 – Inventariseren

Onze financiële begeleiding start met het inventariseren en creëren van een helder overzicht van uw financiële, fiscale en erfrechtelijke positie. Hierna worden uw wensen en verwachtingen uitgebreid besproken. Samen kijken we waar u kosten kunt besparen.

 

Stap 2 – Begeleiden

Op basis van de inventarisatie bekijken we samen wat u het beste kunt doen: zijn uw plannen realiseerbaar en wat moet hier zoal voor gebeuren?

 

Stap 3 – Implementeren

Wanneer u hier behoefte aan heeft, helpen wij u bij het uitvoeren van de verbeterpunten. Denk bijvoorbeeld aan het instrueren van de notaris, samen met u de hypotheekaanpassingen te bespreken bij uw bank of het verbeteren van uw levensverzekeringen/pensioen in samenspraak met uw verzekeringsadviseur.

 

Stap 4 – Reviseren

Een financieel plan is een dynamisch geheel. Niet alleen uw omstandigheden kunnen wijzigen, maar ook de wet- en regelgeving. Daarom is het verstandig uw financieel plan regelmatig te laten controleren.

 

Kosten

De kosten van financiële begeleiding zijn afhankelijk van uw wensen, de complexiteit van uw financiële situatie en de wijze waarop u de benodigde informatie kunt aanleveren. Het uurtarief van Foquest is €80,00 (excl. BTW). Het alternatief, een vaste prijsafspraak, is alleen mogelijk bij een duidelijk omschreven en afgekaderde opdracht.

 

Omdat wij geen belang hebben bij het bemiddelen in financiële producten kunt u gewoon bij uw bestaande bank en/of adviseur blijven. U betaalt voor het advies rechtstreeks aan ons en niet indirect via financiële producten. Een overzichtelijk en helder systeem.

Contact Form